0

А ко някой отбор иска да привлече новия световен шампион по колоездене на шосе Ремко Евенепул от сегашния му тим „Куик степ“, трябва да сложи на масата 100 милиона евро. Това обяви шефът на белгийския тим Патрик Льофевр по повод слуховете, че британският „Инеос“ е хвърлил око на Ремко.

„Той не се продава“, не спира да повтаря Льофевр. Евенепул, който е бивш юношески национална Белгия по футбол, спечели испанската Вуелта и световната титла в Австралия през август и септември. 22-годишният колоездач обаче вече може да се конкурира с най-скъпите футболни звезди от ранга на Мбапе и Роналдо с поставената му трансферна цена от неговия шеф.

Пред белгийското радио Льофевр бе категоричен: „Казвам ви, че няма да продам Ремко, може би когато реша да се пенсионирам, ще продам целия отбор на INEOS Group... 

Но договорът на Remco не включва напускане с трансфер. Това ще им струва повече от 100 милиона евро," отсече той.

Подобна сума в колоезденето е немислима, както и годишният бюджет на най-богатия отбор в колоната – Ineos-Grenadiers е обявил официално 51 милиона евро на сезон. Парите обаче не са проблем за шефа на британците – милиардерът Джим Ратклиф (с богатство от около 28 милиарда долара) беше сред кандидатите за покупката на Челси, той е хвърлил око и на дял от любимия си Манчестър Юнайтед.

Шефът на „Инеос“ сър Дейв Брейлсфорд се нареди на опашката за подписа на Евенепул, като подхвърли след световната му титла „Ако искате да го продадете, обадете ми се!“