0

Ж енският национален отбор по волейбол на България отстъпи на един от фаворитите Бразилия в среща от Лигата на Нациите с 0:3 гейма (11:25, 11:25, 23:25). 

Срещата от 11-ия кръг в турнира се игра в Хонконг и почти през цялото време беше лишена от интрига, с изключение на последния трети гейм, завършил само с 2 точки разлика. 

Нашите претърпяха 10-о поражение от началото на турнира и остават на последното 16-о място в крайното класиране. 

От своя страна бразилките имат 11 поредни победи и си гарантираха 1-ата позиция преди началото на четвъртфиналните плейофи.

Лидерката на българския национален отбор по волейбол Петя Баракова коментира мача с Бразилия, който завърши с тежко поражение 0:3. 29-годишната Баракова, която играе като разпределител, за последно носи екипа на румънския КСМ Търговище.

"Опитахме се да покажем, че можем да играем волейбол. Дойдохме с тази идея. В първите два гейма не показахме това, което имахме като цел. В третия вложихме повече страст и желание да останем в мача срещу най-силния отбор в Лигата", заяви една от най-опитните в българския отбор Петя Баракова след мача.

"Те са по-високи от нас, по-експлозивни, много добри състезателки са. Ние нямаме техния ръст, качествени са, имат синхрон за времето, в което играят заедно.

В края на мача обаче показахме, че имаме бъдеще и искахме да се върнем в гейма. Можехме да го вземем, но не стана.

Попитана какво очаква от мача срещу Доминиканската република, който е утре, тя каза: "Ще видим как ще протече срещата. Искаме да победим, защото срещата с Доминикана е важна за нас като отбор, за ранглистата ни и за увереността на младите момичета".

Финалната среща на българките в Лигата на Нациите започва в 8:30 часа в събота (15-и юни) в Хонконг.

Срещу Бразилия Мирослава Паскова и Мария Кривошийска завършиха с по 6 точки за българския тим, който за цял мач взе едва четири точки от блокада. 
Състав на България: Маргарита Гунчева 1, Ива Дудова 1, Елена Бечева 1, Мирослава Паскова 6, Александра Съйкова 3, Мария Кривошийска 6 - Жана Тодорова-либеро (Мария Йорданова, Микаела Стоянова 1, Емилета Рачева 3, Петя Баракова 2, Мерелин Николова 4).