0

Р адослав Росенов при мъжете и Светлана Каменова при жените са носителите на купа "Странджа" в 73-тото издание на най-стария боксов турнир в Европа.

Росенов спечели титлата при 60-килограмовите. 18-годишният боксьор стана единственият българин при мъжете, който успя да достигне до златния медал в турнира, който от тази година е част от новосъздадената верига от ИБА Диамантена лига и има "златен" статут.

При жените Каменова направи серия от впечатляващи мачове и заслужено триумфира при 57-килограмовите. За наградата купа "Странджа" Каменова бе предпочетена пред трикратната носителка на трофея Станимира Петрова, която взе златния медал в категория до 54 килограма.

Росенов и Каменова получиха купите си от президента на БФБокс Красимир Инински.

"Този успех означава много неща за мен. Това е първа стъпка за мен при мъжете. Сега ще гледам на европейското първенство до 22 години, което е в Хърватия и започва на 11 март, да се боря и да показвам още по-добър бокс. Разбира се, целта ми там е да защитя титлата си от миналата година", каза Росенов.

"Харесва ми в мъжкия отбор. От много време чаках да се кача в мъжкия отбор. Подготовката за това състезание мина много добре, бе качествена и полезна за мен. Чувствам се чудесно", добави още носителят на купа "Странджа.