0

Е два 24-годишен треньор се заема с подготовката на световния ни шампион и рекордьор по вдигане на тежести, и два пъти сребърен европейски медалист Карлос Насар, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“. Става въпрос за сина на наскоро починалия личен наставник на Карлос – Илиян Илиев. Специалистът от Червен бряг почина от инфаркт само няколко дни преди Насар да замине за световното първенство в Богота, Колумбия, което бе голям шок за нашия 18-годишен супер талант. 

Сега неговият син Павел Христов, който е едва на 24 години, ще отговаря за залата по вдигане на тежести в Червен бряг и за подготовката на тежкоатлетите от клуба.

„Той е бил с нас през цялото време, докато сме си били в Червен бряг, така че е наясно с начина и метода на тренировките. Това, че е роден през 1998 година, няма да му поречи, защото той е навътре в нещата. И добре че е той, че иначе нямаше кой да поеме клуба и залата след кончината на Илиян Илиев“, заяви за „Мач Телеграф“ Карлос Насар, който в Колумбия направи феноменален световен рекорд от 220 кг в изтласкването и взе златото в това движение.