0

Б ългария ще има общо 8 представители в плувния турнир по време на световното първенство по плувни спортове, което вече стартира в Доха, Катар.

В надпреварата в Близкия изток ще се включат Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов, Петър Мицин, Любомир Епитропов, Тонислав Събев, Калоян Левтеров, Калоян Братанов и Йордан Янчев.

Основната цел пред българските състезатели ще бъде покриване на нормативите за участие на Летните олимпийски игри в Париж 2024 както в индивидуалните дисциплини, така и в щафетите. Припомняме ви, че квоти за най-големия спортен форум вече са си извоювали Йосиф Миладинов (100 м бътерфлай) и Петър Мицин (400 м и 800 м свободен стил).

„Очаквам силни резултати, защото тогава ще бъда доволен от работата и подготовката на състезателите. Ако те успят да направят силни постижения, съответно ще има и квоти“, коментира пред БНТ главният треньор на националния отбор Кристиян Минковски.

Младият Петър Мицин сподели, че една от целите му е да помогна на щафетата 4х200 свободен стил да си осигури място на Олимпиадата в Париж 2024.

Плувният турнир по време на световното първенство по плувни спортове в Доха ще се проведе между 11 и 18 февруари, а най-интересните моменти от него ще може да гледате на живо по БНТ 3.