0

Б ългарските адвокати излъчиха първите си шампиони по ски на пистата "Витошко лале". Състезанието бе организирано от СК "Адвокат" под патронажа на председателя на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев.

Специален гост на състезанието бе председателят на парламента Николай Минчев. Той също е запален скиор и бе заявил участие, но миналата седмица е получил коварна контузия в рамото на ски и лекарите му забранили да се пусне.

Като форлойфер стартира националът по ски Камен Златков, който дойде на Витоша веднага след нощния слалом от Световната купа във Флахау (Австрия).

Най-успелият български скиор в историята Петър Попангелов следеше за стила и техниката на състезателите.

На старт застанаха над 80 участници при децата, жените и мъжете, както и един сноубордист. Състезанието се превърна в международно заради участието на проф. д-р Йорг Менцер от International Bar Association и Ива Колева, която е член на адвокатската колегия в Ню Йорк.

При жените тройката оформиха доцент Боряна Мусева (23,70 сек.), Таня Мончева (26,76 сек.) и Полина Стаменова (27,19 сек.). Те бяха наградени от Камен Златков. 

Камен Златков (вляво) награди призьорките при жените.

 Камен Златков (вляво) награди призьорките при жените.

При мъжете най-добри бяха Любомир Сираков (20,65 сек.), Любомир Велев (21,39 сек.) и Стоян Сираков (21,84 сек.). Те получиха купите си от Петър Попангелов. 
За най-малките участници бяха предвидени ароматизирани раници, но без да се прави класиране, за да не се откажат от спорта. Децата бяха наградени от Албена Пискова, член на Висшия адвокатски съвет.

Председателят на парламента Николай Минчев награди най-добрите в отборното класиране. Първо място в него заеха "Мусева и Иванов" с време 47,43 сек., следвани от "Бъчварови" - 49,64 сек. и "Сиракови" - 50,14 сек.  

Председателят на ВАдвС Ивайло Дерменджиев се пусна извън класирането, но връчи специален приз за групата 49+. Той бе единодушно присъден на Таня Мончева, единствена дама, която намери сила и доблест да признае, че е в тази възрастова група.

Ивайло Дерменджиев награди Таня Мончева.

 Ивайло Дерменджиев награди Таня Мончева.

Решението на Дерменджиев да участва извън класирането му струва първото място във възрастовата група (22,26 сек.), както и лиши кантората му от борба за приза в отборното класиране.
Всички участници благодариха искрено на председателя на СК "Адвокат" Ана Велкова за невероятната организация, като някои я оприличиха на световна купа.