0

Д вубоят на Григор Димитров от третия кръг на "Уимбълдън" срещу Франсис Тиафо беше прекъснат заради падналия над Югозападен Лондон дъжд. Най-добрият български тенисист водеше с 2:0 сета, а в третия резултатът беше 2:1 гейма в полза на американеца, като Гришо бе дръпнал 30:0 в чевъртия гейм, когато мачът бе спрян.

Победа на хасковлията не само го праща на осминафиналите за пръв път от 2017 г. насам, но попълва с 207 000 паунда банковата му сметка от щедрия награден фонд на единствения турнир на трева от Големия шлем.

След половинчасова пауза организаторите обявиха, че програмата на кортовете без покрив ще бъде прекъсната и срещите ще се доиграят в утрешния ден - неделя, 9 юли.

В първата част 32-годишният Димитров постигна два пробива срещу поставения под номер 10 в схемата Тиафо, повеждайки в резултата при 6:2. Във втория сет първата ракета на България спечели подаването на американеца за 4:2, след което не допусна изненади за крайното 6:3.

В четвъртия гейм на третата част поставеният под номер 21 Григор Димитров имаше аванс от 30:0 в точките, когато валежът от дъжд принуди организаторите на прекратят двубоя на корт номер 2.