0

Т рикратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер от Австрия изненадващо обяви, че прекратява състезателната си кариера.

32-годишният Майер трябваше да стартира днес в супергигантския слалом в Бормио, но малко преди началото на състезанието след инспекцията на трасето шокира с решението си да се откаже.

"Обмислях през последните няколко дни и трябва да кажа, че за мен е време да се оттегля от Световната купа по алпийски дисциплини"“, каза Майер пред австрийската обществена телевизия ORF.

"Това беше последна инспекция за мен, стига ми толкова. Бих искал да благодаря на моите спонсори и на Австрийската ски федерация всички свършиха страхотна работа, очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи по-нататък", каза още той.

Майер стана първият скиор, спечелил златни медали на три олимпийски игри, когато прибави златото в супергигантския слалом през февруари в Пекин към златото в спускането през 2014 година в Сочи и златото в Супер-Джи през 2018 година в Пьончан. Той има и бронз в спускането от Пекин.

Специалистът в скоростните дисциплини има 11 победи за Световната купа. Той имаше две трети места този сезон, последният подиум беше преди две седмици в спускане във Вал Гардена, Италия. Майер пропусна спускането в сряда, като заяви, че има стомашен проблем.

"Беше изключителен сезон миналата година с третия златен медал, започнах добре тази година и съм доволен. Но това е достатъчно", отсече австриецът, цитиран от БТА.