В одещите ни алпийци Алберт Попов и Камен Златков направиха най-хубавия коледен подарък за всички фенове на ските в България. Двамата заедно влязоха за първи път в точките за Световната купа. Това стана по време на нощния слалом за СК в Мадона ди Кампилио (Ит) , където Алберт завърши 11-и, а Камен е 19-и, като за първи път той влиза в топ 30 на най-добрите в света. За последно двама българи са влизали в топ 20 на Световната купа на комбинацията в Мадона ди Кампилио на 20 декември 1983 г. Тогава Петър Попангелов е 11-а, а Митко Хаджиев е 14-и.
Със спечелените точки тази вечер Алберт вече има 39 за Световната купа и заема 14-о място в класирането в дисциплината слалом. С 12 т пък Камен е 28-и в същото подреждане. Алберт Попов влиза за 17-и път в точките за Световната купа. 

"Страхотен ден за България в Мадона🤩🇧🇬
11 място за мен и първо влизане на Камен в топ 30 с 19 място !🤘🙌
Поздравления на нашите екипи ❤️, Българска федерация ски и всички замесени ! 
Весели празници и бъдете здрави", написа Алберт Попов след състезанието. Победата в Мадона ди Кампилио тази вечер бе за световния шампион за 2021 Себастиан Фос Солевог (Нор). Идната седмица на 28-и и 29-и Попов и Златков ще карат и в България в слаломите за Купа "Юлен" на Банско.