0

Н ай-добрият български алпиец Алберт Попов заяви, че мечтае за победа в състезание от Световната купа и това е целта, която ще гони през следващия сезон.

25-годишният Попов се прибра в София от Солдеу, Андора, където в неделя записа 12-о място в слалома във финалите на Световната купа. Пред репортери на летище София той определи изминалия сезон като много добър, а това, че вече има и едно качване на подиума, само го мотивира допълнително.

"Труден сезон заради условията тази зима - нямаше много сняг, беше много топло, меки писти. Като за такъв сезон резултатите ми са много добри. С четири незавършени състезания успяхме да направим максимума", коментира Албелрт Попов при завръщането си в България.

"С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме радва, а всъщност преди години започнах да тренирам почти на шега. Трябва да вдигнем летвата малко по-високо. Смятаме, че мога да съм още по-бърз. Това вече зависи от това как тренираме", амбициран е най-добрият ни алпиец.

"Опитът допринася много и се чувствам все повече в свои води. С всеки изминал старт знам, че мога да съм човекът, който да поведе такова състезание. Това ми помага много. Не записах резултати точно в четирите старта, които бяха на мой тип писти - трудни. Надявам се догодина да минимизирам грешките. Догодина ще ми е с едно стъпало по-лесно. Мечтая за победа, смятам, че е постижима и ще работим в тази посока", каза още скиорът.