0

Н ай-добрият ни алпиец Алберт Попов записа 16-о място в първия слалом за сезона в Световната купа по ски. По изключително тежкото трасе във Вал д’Изер (Фр) Попов кара стабилно в първия манш и зае 18-о място. Във финалното спускане той бе много бърз на първите 2 контроли, но грешка в средата на пистата му намали скоростта и в крайна сметка зае 16-о място в генералното класиране. За това си класиране Алберт взе 15 точки за СК. 

„Първият слалом за сезона мина успешно със 16-о място, коментира от Франция Попов. – Въпреки всичко смятам, че имаме още върху какво да работим и мога да покажа повече. На 15-и и 16-и ще участвам в 2 слалома за Европейската купа, където ще донапаснем нещата, а след това е слаломът за Световната купа в Мадона ди Кампилио“. 
Той бе подкрепян на финала от семейството си начело с близначките Адел и Виктория.

Аби обсъжда състезанието със своя треньор във Вал д'Изер

 Аби обсъжда състезанието със своя треньор във Вал д'Изер
БФСки

Вторият български национал в състезанието Камен Златков остана само на 0,36 сек. от историческо първо класиране за втория манш за Световната купа. Той допусна две минимални грешки в горната част на пистата „Белвард“, които в крайна сметка го наредиха на 36-о място. Зад него остана и актуалният носител на голямата Световна купа Алекси Пентюро (Фр). Камен също, както и Алберт, ще кара в слаломите за СК в Мадона. 
Победата във Вал д’Изер днес взе Клеман Ноел (Фр). Втори и трети са Кристофър Якобсен (Нор) и Филип Зубчич (Хърв), за които това са първи подиуми за СК в дисциплината слалом. 

Първи слалом за сезона при алпийците във Вал Д'Изер
ски алпийски мъже ски алпийски мъже ски алпийски мъже
9

Вторият след първия манш Алекс Винатцер (Ит) бе сполетян от тотален малшанс. Той залитна фатално 2 врати преди финала и от ротацията изпусна последната врата, а с това и шанса да завърши поне втори. Танги Неф (Швейц), който бе четвърти след първия манш пък му хвана кол още на първата врата след старта на финалния и също отпадна.