0

Алберт Попов говори след края на втория манш на писта „Авет". Най-добрият български алпиец заяви, че е доволен от представянето си в Солдеу и като цяло от сезона, в който сбъдна своята мечта.

- Аби, поздравления за 12-ото място. Как видяхте състезанието?

- Ситуацията бе доста сложна, теренът отвратително мек. Опитаха със сол и всякакви химикали да го стегнат. В крайна сметка тук сме от 3-4 дни, успяхме да тестваме материала и да намерим най-доброто, което да върви за мен тук. И въпреки 12-ото място съм доволен от карането си, защото в три от секторите смятам, че успях да рискувам и да покажа какво мога. И двата манша загубих във финалната част, което тепърва ще го разгледаме и ще видим от какво идва това, за да бъдем по-добри догодина.

- Оценката ви за представянето през целия сезон, все пак спечелихте първия си подиум?

- Да, сбъднах си една моя мечта. Смятам, че през сезона имах доста недоразвит потенциал. На тренировки показвах много, на състезание все нещо не ми достигаше. В това ще работим догодина, да съм по-константен и да давам всичко от себе си в състезанията.

- Какво ви предстои оттук нататък?

- Оттук нататък най-хубавото нещо за мен е детето. Ще се фокусирам върху приятелката ми и раждането на детето. Малко почивка и след това подготовка за новия сезон, защото вече няма време, трябва да се започва.

Александър Михнев