0

А лександър Николов дебютира с победа за новия си отбор Кучине Лубе Чивитанова, който се наложи с 3:0 (25:23, 25:23, 25:21) при гостуването си срещу Таранто в първия кръг на волейболния шампионат в Италия.

Българският национал Николов беше на полето в първия и втория гейм на двубоя, като реализира 3 точки. 

Иван Зайцев се отличи с 10 точки в полза на шампионите, а неговите съотборници Бартелеми Шинениезе и Габи Фернандес добавиха по още 9 точки. 

За състава на домакините Олег Антонов завърши с 14 точки.

Николов премина това лято в италианския тим, чийто състав се раздели с някои от опитните си волейболисти, включително и звездата Османи Хуанторена, за да привлече млади и перспективни състезатели.

Друг национал - Денис Карягин, и шампионът на Полша и победител в Шампионската лига ЗАКСА (Кенджежин-Козле) постигнаха първа победа в полската Plus Liga.

Воденият от Туомас Самелвуо тим се наложи като гост над Индикпол (Олшчиин) с 3:1 (25:21, 22:25, 25:16, 25:16) в среща от първия кръг на първенството.

Денис Карягин започна като титуляр и игра до средата на 4-ия гейм, в който при резултат 6:8, изкълчи глезен и трябваше да бъде изнесен от игрището от своите съотборници.

До този момент Карягин записа 10 точки (1 блок, 47% ефективност в атака, 28% перфектно и 56% позитивно посрещане - +2).