0

А лександър Николов е изключително амбициран преди двубоите на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите, Европейското първенство във Варна и олимпийската квалификация. Младият нападател  се завърна у нас след първия си сезон в първенството на Италия и говори пред журналисти преди откритата тренировка на представителния ни тим.

"Готов съм за националния отбор, надъхани сме. Сезонът беше много различен от моите очаквания, но продължавам напред. Искам да направим добро представяне. Нямам представа на кой пост ще играя сега. Не съм водил разговори за това с треньора. Ще се постарая да го направя и да помогна с всичко, което мога. В Италия за Кучине Лубе беше по-добре да играя като диагонал и имаше добри резултати. Вече отново съм посрещач", коментира Николов пред репортери.

Тренировка на националите по волейбол
волейбол волейбол волейбол
33

Той беше попитан дали е говорил с Матей Казийски за евентуалното му завръщане в националния отбор: "Не сме говорили нищо за това. Матей Казийски ми каза, че вече е приключил и другите титли са за мен."

По-рано през май Итас Трентино Тренто и Казийски спечелиха титлата в Италия след успех срещу Кучине Лубе Чивитанова и Александър Николов. Финалната серия между двата отбора беше решена след изиграването на пет двубоя.

Селекционерът Пламен Константинов също коментира ситуацията с Матей Казийски, който все още не е заявил официално дали ще играе с екипа на "трикольорите" това лято, след като получи повиквателна от него.

"Матей е достатъчно голям и разумен човек, за да прецени. Дайте да го оставим да вземе своето решение. Това не ни влияе. Нямам някакви очаквания дали Матей ще се съгласи или не. Трябва на спокойствие да прецени дали да се върне. Добре дошъл е! Не очаквайте, че един човек може да промени толкова много един отбор. Матей е едно явление в световния волейбол. Може да бъде импулс и стимул не само за феновете, но и за поколението волейболисти, които сега растат. Той може да бъде един пример. Това е ролята му, ако се завърне за олимпийската квалификация и Европейското първенство. Не трябва да го товарим с очаквания, че само той може да промени физиономията на отбора. Може да се промени, но само с общи усилия", заяви специалистът пред медиите.