0

К олорадо Аваланч с българския вратар Александър Георгиев победи със 7:4 Филаделфия в среща  от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Нейтън Маккинън вкара два гола и подаде за още три за крупната победа, Логън O'Конър пък записа хеттрик за успеха.

Коул Макар записа точка номер 300 в кариерата си, а Мико Рантанен добави другите два гола. Рос Колтън се отличи с три асистенции при последната от петте мача от серията от пет гостувания, а вратарят Александър Георгиев направи 34 спасявания.

Кам Аткинсън вкара един и подаде за още един за Филаделфия, които до момента имаха пет поредни победи. Травис Кониечни, Майкъл Фараби и Тайсър Фьорстрер също бяха точни за домакините, които в третата част смениха вратаря. Картър Харт, който започна мача, пусна пет гола в първите 15 изстрела.

Колорадо е на 2-о място в Централната дивизия с 63 точки, като изостава само на 1 от лидера Уинипег, който по същото време взе успех в Отава. Домакините от Флайърс са на 2-о място в Столичната дивизия с 56.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX