0

О тборът на Ню Йорк Рейнджърс надигра исторически съперник като Филаделфия Флайърс с 4:0 като гост в друг мач от вечерта в НХЛ, а вратарят с български корени Александър Георгиев се отличи с 28 спасявания. Каапо Какко реализира два гола за успеха на нюйоркчани, докато Артемий Панарин и Андрю Коп също се разписаха. 

Рейнджърс остана на второ място в Метрополитън Дивизион, на две точки зад безработната Каролина. Ураганите победиха с 4-2 над Рейнджърс в Ню Йорк във вторник вечерта.

„Той беше отличен, наистина силен мач“, каза за вратаря треньорът на Рейнджърс Джерард Галант. "За нас той донесе разликата“.

Роденият в Русе Георгиев беше безупречен в началото, като не позволи на Флайърс да поведат, докато Рейнджърс се окопити. Вратарят записа осма „суха мрежа“ в кариерата си.

„Чувството е страхотно“, каза Александър Георгиев. „Имате нужда от малко късмет и отборът да играе страхотно пред вас. Така беше днес“.

Рейнджърс остава на второ място в Столичната дивизия на Източната конференция. Филаделфия пък допусна трета поредна загуба.

Нейтън Маккинън записа три попадения и две асистенции, а Никола Обе-Кюбел добави два гола в първия период при победата на Колорадо над Лос Анджелис Кингс с 9:3 като домакин в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Победата бе под номер 53 и рекордна за Колорадо в лигата.

Валерий Ничушкин отбеляза два гола, Кейл Макар добави гол и три асистенции, а Андре Бураковски също се разписа за успеха. Колорадо постигна седми пореден успех и е начело в Централната дивизия на Западната конференция.

Кълъмбъс се справи у дома с тима на Монреал с 5:1 след две попадения на Джак Рослович, както и гол и две асистенции за Патрик Лейн. Коул Силинджър и Емил Бемстрьом добавиха по едно попадение и една асистенция за домакините.

Срещи от редовния сезон в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ): Филаделфия – Ню Йорк Рейнджърс 0:4, Кълъмбъс – Монреал 5:1, Колорадо – Лос Анджелис 9:3.
 
Лидери в отделните дивизии:

Източна конференция, Столична дивизия: Каролина 104 точки, Ню Йорк Рейнджърс 102, Питсбърг 95

Атлантическа дивизия: Флорида 110, Торонто 100, Тампа Бей 96

Западна конференция

Централна дивизия: Колорадо 112, Минесота 96, Сейнт Луис 96

Тихоокеанска дивизия: Калгари 99, Едмънтън 90, Лос Анджелис 88