0

В ратарят с български корени Александър Георгиев помогна за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 6:2 над домакина Чикаго в Националната хокейна лига.

Роденият в Русе страж направи 24 спасявания в осмия си мач за сезона и шести като титуляр, а отборът му постигна седми пореден успех и 11-и в последните 12 срещи, а с 37 точки се доближи само на точка от лидера в редовния сезон Флорида.

Артьоми Панарин изпъкна с два гола и две асистенции, с което премина границата от 500 точки в лигата - 503 в 457 двубоя.


Кевин Рууни, Крис Крейдър и Якуб Троуба допринесоха с по попадение и асистенция.

Чикаго водеше с 2:1 след първия период, но допусна обрат.

Ню Йорк Айлъндърс прекъсна серия от 11 последователни загуби и спечели за първи път от малко повече от месец след 5:3 над домакина Отава.

Андерс Лий се разписа два пъти, а Оливер Валстрьом и Кийфър Белоус доБавиха по гол и асистенция.

Павел Бучневич вкара в 53-ата секунда на продължението и донесе победата на Сейнт Луис над гостуващия Флорида с 4:3.
Владимир Тарасенко се отличи с гол и асистенция, а Виле Хусо направи 34 спасявания, но беше заменен малко преди края заради травма.

Домакините използваха само 17 играчи заради протоколите за Ковид-19.

Минесота надделя над домакина Едмънтън с 4:1 и със седмата си поредна победа се утвърди на върха в Западната конференция с 37 точки.
Йоел Ериксон Ек завърши с попадение и асистенция, а Кам Талбот отрази 38 шайби.

Томаш Хертл реализира хеттрик за четвърти път в кариерата си в НХЛ, а Сан Хосе навакса два гола пасив и стигна до успеха срещу гостуващия Калгари с 5:3.

Лоугън Кутюр допринесе с попадения и две асистенции, Ерик Карлсон се отличи с гол и асистенция, а стражът Адин Хил парира 40 изстрела.
Сони Милано и Сам Карик се разписаха за успеха на Анахайм с 2:0 над домакина Бъфало.

Вратарят Антъни Столарз отрази всичките 25 удара и регистрира четвърти "шътаут" в кариерата си.

Нешвил надделя с 5:2 над Детройт и прекъсна серията от пет поредни победи на съперника. Райън Йохансен, Роман Йоши и Данте Фабро завършиха с по попадение и две асистенции.

Ондржей Палат се разписа 38 секунди преди края и донесе успеха на носителя на купа "Стенли" Тампа Бей с 3:2 над домакина Монреал.
Шампионите записаха четвърта последователна победа и с 36 точки доближиха водачите в лигата.
Остън Матюс блесна с два гола и асистенция и помогна на Торонто да спечели срещу гостуващия Кълъмбъс с 5:4.