0

В ратарят с български корени Александър Георгиев спаси 25 изстрела, но трябваше да извади четири пъти шайбата от мрежата си, тъй като неговият тим Колорадо отстъпи с 0:4 на Бъфало в среща от първенството на НХЛ.

Финландският му колега на вратата на домакините Уко-Пека Лууконен отрази 26 изстрела и записа първи мач без гол в кариерата си. Колорадо приключва серията си от три поредни гостувания с три загуби и така сложи край на една успешна поредица от 15 успеха.

Джей Джей Петерка, Кейси Мителстед, Тайсън Йост и Расмус Далин вкараха четирите гола за Бъфало. А вратарят Лууконен е третият под рамката, който използват в Бъфало от началото на сезона след контузиите на Девон Леви и Ерик Комри.

Въпреки победата, Бъфало е на последното място в Атлантическата дивизия с 8 точки, докато Колорадо е на върха в Централната.

Ивандър Кейн вкара един и подаде за още два гола за крупната победа на Едмънтън с 5:2 над Калгари в канадско дерби или Heritage Classic – един от мачовете през сезона, които се провеждат на открито. Брет Кулак, Зак Хюман, Ивън Бушар и Венсан Дешарне отбелязаха останалите четири гола за победителите.

Срещата се проведе на изпълнения до край с 55 411 зрители Commonwealth Stadium. На леда се завърна голямата звезда на Ойлърс Конър Макдейвид, който пропусна предишните три срещи заради травма в горната част на тялото.