0

Н ационалът на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в хърватския град Пореч с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставеният под номер 7 българин елиминира квалификанта Лурол Мартинес (Швейцария) с 6:4, 6:4 за 96 минути.

24-годишният софиянец навакса пробив пасив и взе първия сет със серия от три поредни гейма.  Във втората част Лазаров пропиля ранен брейк аванс, но успя отново да спечели подаването на съперника си в десетия гейм, а с това и мача.

Българинът заработи 3 точки за световната ранглиста и 730 долара, а следващият му съперник ще бъде Себастиан Гима от Румъния.
 
Друг наш тенисист - Габриел Донев, отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия.

Донев загуби от номер 5 в схемата Олексий Крутих от Украйна със 7:6(6), 2:6, 2:6. Двубоят продължи два часа и 23 минути.

Българинът допусна ранен пробив в първия сет и изостана с 4:2, но успя да изравни при 5:5 и стигна до тайбрек, в който победи с 8:6 точки.

Във втората част Габриел Донев натрупа пасив от 1:5 и отстъпи с 2:6. След равенство 2:2 в третия сет, Донев загуби следващите 4 гейма и загуби мача. 

В първия кръг българинът надигра литовския квалификант Матас Василиаскас.