0

Б аскетболист №1 на България Александър Везенков записа 14 точки за 17 минути игра при загубата на Сакраменто със 117:119 от Финикс Сънс като гост, пише Gong.bg. Евентуална победа за “кралете” в гостуването на Финикс можеше да е много ценна, но тимът изпусна огромен аванс.

Сакраменто загуби две последователни срещи и вече е с баланс 23-17. Към момента „лъвовете“ едва удържат петата позиция, следвани от Далас Маверикс и Ню Орлиънс Пеликанс. Сънс от своя страна са осми с баланс от 21-18, като спечелиха последните си два мача и могат да прогресират още повече, приближавайи дори днешния си опонент.

„Слънцата“ започнаха със силна стартова петица, съставена от Грейсън Алън, Кевин Дюрант, Юсуф Нуркич, Девин Букър и Брадли Бийл.

От другата страна на паркета Майк Браун започва в обичайната петица с Кийгън Мъри и Харисън Барнс по крилата, Домантас Сабонис в центъра и гардовете Кевин Хъртър и Ди'Аарън Фокс.

Сакраменто може много да съжалява за изпуснатата победа, тъй като в края на втората част водеше със 17 точки – 68:51, а в течение на мача преднината в даден момент бе цели 19. Везенков се появи на паркета в края на първата част и в крайна сметка бе четвъртият най-резултатен за своя тим.

Развръзката бе в последната четвърт Финикс направи груби грешки в самото начало на частта и допуснаха изоставане с 87:109, но непосредствено след това нанизаха три поредни коша за 101:113.

Последва прекъсване за домакините, което доведе до чутовна промяна. "Кралете" направиха безобразно отпускане и профукаха за отрицателно време аванса си. Първо "слънцата" отбелязаха четири последователни коша, с което намалиха изоставането до четири точки, след което Сакраменто отговори с точна стрелба. Тогава Финикс наниза отново четири поредни коша и направиха невероятния обрат, с който поведоха със 117:115.

„Кралете" изравниха, като дори имаха шанса да поведат отново, но извършиха глупаво нарушение, което доведе до два наказателни удара за домакините. Те бяха отбелязани и съответно бяха забити последните два пирона в ковчега на Кингс, загубили със 117:119.