0

Б ългарският баскетболист Александър Везенков сам потвърди, че ще заиграе в Националната баскетболна асоциация и тима на Сакраменто Кингс. Везенков ще напусне гръцкия Олимпиакос след пет сезона в тима и ще последва мечтата за мнозина баскетболисти по света - НБА.

"След много часове на мислене в последните дни, взех решение да изследвам света на НБА. Без съмнение това е най-трудният избор, който някога съм правил", започва Везенков изявлението в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

"Да напусна този страхотен клуб след пет години се усеща като да оставя част от сърцето си. В Олимпиакос сбъднах мечтите си, намерих семейство и най-топлия дом, който бих могъл да си представя. Давах всичко, което имах във всеки един момент, в който носех този екип. В най-тъмните часове останахме заедно, издигнахме се и показахме, че трябва да се гордеем с това, което постигнахме. Защото се борихме докрай. Думите не са достатъчни, за да ви благодаря. Ще нося подкрепата ви и любовта ви, докато започвам тази нова глава. Докато пътищата ни се пресекат отново, останете силни и поддържайте огъня", добави Александър Везенков, обръщайки се към привържениците на Олимпиакос.