0

И спанецът Карлос Алкасар надви Яник Синер от Италия с 1:6 6:3 6:2 за два часа и три минути в първия полуфинален мач от турнира Индиън Уелс в САЩ от сериите ATP 1000. Италианецът изигра блестящо първия сет и допусна леки колебания в откриващите два гейма, от които загуби и спечели по един. Нататък Синер направи два последователни пробива и затвори успешно първата част, като дори взе един от геймовете без да загуби нито една точка.

 

Във втория сет обаче нещата минаха по коренно различен начин. Алкарас взе първия гейм след ожесточена битка и отстъпи във втория. Последваха пробив и още един гейм за испанеца, след което Синер намали до 2:4. Испанският му опонент не се пропука и не допусна пробив, въпреки че опонентът му от “ботуша” имаше един брейк пойнт, от който не се възползва, последва изравняване и след което обрат за пети гейм в полза на ибериеца. В осмия гейм Синер успя да намали, а в деветия двамата направиха свирепа схватка, в която се движеха точка за точка. Италианецът посреща при 40:30 в своя полза и имаше възможност да направи третия си пробив, но бе спрян, след което Алкарас направи пълен обрат, с който получи предимство. Нататък той сервира и спечели още от първия си сетбол, за да изравни резултата и да прати мача в решителен трети сет.

 

В заключителната среща съперниците си размениха по един гейм. След това подобно на случващото се във втория сет Алкарас изригна с два пробива и почти си гарантира победата. Синер успя да спре добрата серия на противника си след оспорван гейм, който вървеше точка за точка. Осмата част започна много добре за ибериеца и той поведе бързо с 40:0, но след това пропиля два мачбола и италианецът намали изоставането си до 30:40. Неговата борба обаче се оказа напразна и при третия си опит да затвори срещата Карлос Алкарас съумя да го направи и си гарантира финала, в който ще играе с Данил Медведев, който надви американеца Томи Пол в три сета - 1:6, 7:6 (3), 6:2.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX