0

К арлос Алкарас победи Даниил Медведев във финала на Мастърс турнира в Индиън Уелс с 6:3, 6:2 за малко над час игра. С триумфа си младият испанец отново излезе на първо място в ранглистата на АTP.

Алкарас започна отлично мача, проби Медведев още в първия му сервис гейм и поведе с 3:0. До други пробиви в първата част не се стигна и Карлос взе частта с 6:3. 

Вторият сет започна по идентичен начин - брейк за Алкарас, затвърждаване на пробива и нов такъв за преднина с 4:0. Руснакът спечели следващия си сервис гейм, но нямаше сили да се противопостави на испанеца и той затвори мача след 6:2 във втората част.

При жените шампионката на "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан) победи Арина Сабаленка (Беларус) със 7:6(11), 6:4 и спечели титлата. Така Рибакина взе реванш за загубата от същата съперничка на финала на Откритото първенство по тенис на Австралия по-рано през годината.

Рибакина стигна за първи път до битка за титлата на турнир от ранга WTA 1000, след като по пътя към титлата отстрани и лидерката в ранглистата за жени Ига Швьонтек.