0

В ал Гардена, Александър Михнев

Американецът Брайс Бенет спечели за втори път в кариерата си спускането във Вал Гардена с време 1.23.60 мин. Александър Оомод Килде, шампион в дисциплината за миналия сезон, напълно очаквано оглави временното класиране със стартов номер 10. Норвежецът вече се виждаше победител след първите 30 състезатели и давайки интервюта за телевизиите беше готов да се присъедини към рекордьорите Франц Кламер и Кристиан Гедина с 4 успеха в спускането на Саслонг, когато с номер 34 Бенет подобри времето му с 3 стотни от секундата, триумфирайки за втори път на любимата си писта. Швейцарецър Марко Одермат, носител на големия кристален глобус за миналата година се нареди трети на 5 стотни от секундата от победителя. Това е негов десети подиум в кариерата в тази дисциплина, но все още без победа.
😱😱😱 @brycebennet 🇺🇸 did it again! 🏆🏆 Second win here in @skiworldcupvalgardena 🇮🇹 and second win in World Cup! Behind him for just 0.02s @akilde and for 0.05s @marcoodermatt! #fisalpine pic.twitter.com/XuGRolFmQT

Французинът Нис Алегре остана четвърти на 0,13 секунди от победителя, а топ шест се допълни от канадеца Джеймс Крауфорд и австриеца Щефан Бабински, съответно на 0,32 и 0,36 секунди. Всички в топ 10 пък завършиха на по-малко от половин секунди от Бенет.

В класирането за Световната купа след едва три завършени състезания от началото на сезона водят швейцарецът Марко Одермат и австриецът Марко Шварц с по 160 точки. Трети е австриецът Мануел Фелер със 124 точки, а Брайс Бенет излезе на четвърто място със 100 точки.

В спускането класирането е идентично с това от днешното състезание, тъй като то бе първото проведено от дисциплината през този сезон.

Програмата на състезанията за световната купа на мъжете във Вал Гардена продължава утре с дисциплината супер-г, в събота е класическото спускане на Саслонг.