0

В одачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек мина през иглени уши, но успя да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Полякинята се наложи с 6:4, 3:6, 6:4 над американката Даниел Колинс в среща от втория кръг. 30-годишната Колинс, която игра финал в Мелбърн преди две години, водеше с два пробива при 4:1 гейма в третия сет, но Швьонтек показа страхотна воля за обрат, за да спечели срещата.

След загубата Колинс обяви, че тази година е последната ѝ в професионалния тенис. Като причини за решението си американката, която в момента е номер 62 в света, но преди година и половина бе номер 7, посочи постоянното пътуване по света и желанието ѝ да създаде семейство.

В третия кръг пък носителката на четири титли от турнирите от Големия шлем Ига Швьонтек ще се изправи срещу чехкинята Линда Носкова, която отстрани друга американка - МакКартни Кеслър след 6:3, 1:6, 6:4.

Турнирът в Мелбърн приключи и за още една американка - поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула. Тя бе надиграна с 6:4, 6:2 от Клара Бюрел, като за французойката това е първо класиране за третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Играта на Бюрел бе далеч от перфектната, но французойката получи огромна помощ от страна на Пегула. Американката направи само 9 печеливши удара за целия мач, като за сметка на това допусна 31 непредизвикани грешки.

В третия кръг Бюрел ще срещне сънародничката си Осеан Доден, която отстрани италианката Мартина Тревизан след 6:4, 6:4.

Денят все пак не беше катастрофален за американските тенисистки, след като Слоун Стивънс успя да намери място в третия кръг. Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ и полуфиналистка в Мелбърн през 2013 година се справи с поставената под номер 14 в схемата Дария Касаткина от Русия с 4:6, 6:3, 6:3. За място на осминафиналите Стивънс ще спори с друга рускиня - Анна Калинская, която победи с 6:1, 7:5 Аранча Рус от Нидерландия.

Източник БТА