0

Д ий Бост обяви, че може да играе отново за българския национален отбор по баскетбол. Американският гард обяви, че се оттегля след края на Евробаскет 2022. Сега обаче Бост обмисля да играе отново за България, като сам призна, че води преговори с федерацията.

„Оттеглих се от националния отбор. Но всъщност обмислям да играя отново. В последните две седмици говоря с тях, може би обмислям да се завърна и да играя. Със сигурност го обмислям“, каза Бост пред beIN Sports.

Бост завърши като №1 по асистенции на Евробаскет със средно по 8.4 асистенции на мач. През февруари България има гостуване на Румъния и домакинство на Португалия в мач от предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Още през септември селекционерът Росен Барчовски заяви, че е набелязал двама американци, които може да подсилят националния тим и е започната процедура по издаване на български паспорт. 

Бост коментира и сезона си с турския Галатасарай до момента: „Започнах доста бавно, всъщност ужасно. Тялото ми беше уморено. Една от причините бе, че играх на Евробаскет. Бях уморен, но това не е извинение. Сега обаче започвам да се чувствам по-добре.“