0

А нтъни Джошуа смята, че ще стане легенда, ако успее да победи Олександър Усик в реванша за световните титли в тежка категория на 20 август в Джеда (Саудитска Арабия). Британецът ще се опита да си върне поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF), които загуби от Усик в Лондон през септември 2021. 

Джошуа смени треньора си преди реванша и се раздели с дългогодишния си наставник Робърт Маккракън, за да започне работа с Робърт Гарсия. Ей Джей вече веднъж успя да върне титлите си в реванш, след като през юни 2019 г. бе нокаутиран от Анди Руис в Ню Йорк, а 6 месеца по-късно го победи по точки в Рияд (Саудитска Арабия).

„Чувствам, че когато отида и победа Усик, ще получа признанието, което заслужавам. И ще бъда почитан като истинска легенда в бокс. Бих се за световна титла в 16-ия си мач, това се пренебрегва някак. Това е 12-ият ми пореден мач за титла. Пълня зали и е хубаво да съм популярен, но искам да бъда уважаван“, каза пред ESPN Джошуа, който е с 24 победи (22 с нокаут) и 2 загуби. Усик е непобеден до момента и е с 19 успеха от 19 мача (13 с нокаут). Украинецът спечели три от четирите титли в тежка категория, след като преди това държеше всички 4 пояса и бе абсолютен световен шампион в полутежка категория.

Джошуа е наясно, че няма да му е никак лесно в реванша: „Бил съм се с него, но той може да е напълно различен този път. Промених подхода си, защото знам къде не бях добър преди. Имам шанс да стана световен шампион за трети път. Знам, че няма да ми е лесно. Ще поправя слабостите си и ще направя така, че да спечеля титлите. Смятам, че е напълно възможно.“

В кариерата си Джошуа победи Владимир Кличко, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, а последният му успех бе срещу Кубрат Пулев през 2020 г. Британецът обаче смята, че успех срещу Усик би бил най-значителният в кариерата му,

„Сега всички казват: „О, той не е достатъчно добър“, така че това е мотивацията – да покажа, че съм достатъчно добър. Защото когато го правиш и си на върха, трудно получаваш признание“, каза още бившият шампион.