0

Антъни Джошуа потвърди, че вече има нов треньор преди реванша с Олександър Усик за световните титли по бокс в тежка категория. Британецът вече ще работи с Робърт Гарсия. Той заменя Роб Маккракън, който работеше с Джошуа още от годините му в аматьорския бокс и го водеше в профи бокса до първата загуба от Усик през септември 2021.

"Основното нещо е, че щастливият боксьор е опасен боксьор, а аз съм на добро място в момента. Гарсия вече е тук, започнахме да работим върху някои малки неща. Въпросът не опира до смяна на стила ми. Аз няма да сменям стила си, но той ще ми даде опит и знания за мачове на ниво световна титла. Да добавя това към лагера си е безценно", каза Джошуа.

Вторият мач между него и Усик ще е в края на юли или началото на август в Джеда (Сауд), а британецът ще се опита да стане трикратен световен шампион в тежка категория. Преговорите между двамата боксьори се забавиха, а датата още не е обявена, но Джошуа не се притеснява от това.

„Колкото и да е дразнещо това забавяне, откакто стигнах до ниво да се бия за световните титли броят на мачовете ми намаля. Но участвам в големи мачове. Иска ми се да се боксирам още утре, но не мога. Докато не съм на официалната пресконференция и няма обявена дата, всичко може да се промени. Трябваше да го обявим до три седмици, след това станаха още три седмици. Еди Хърн работи много, за да осигури дата, но съм сигурен, че всичко ще се нареди. Когато и да е, аз съм готов“, каза още Джошуа.