0

Б ившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа заяви, че спортът има проблем с допинга и призова за по-чести тестове. Това се случи дни след като определеният за негов бъдещ противник Дилиън Уайт се провали на допинг тест в навечерието на мача между двамата.

Джошуа и Уайт трябваше да се боксират в лондонската "О2 Арена" през уикенда в повторение на сблъсъка между тях от 2015 година. 

Антъни Джошуа спечели първия мач, а сега планираният двубоя пропадна заради "неблагоприятни аналитични данни при случаен тест за допинг".

Дилиън Уайт, който вече изтърпя двегодишна забрана от 2012-а до 2014-а след положителен тест за забранен стимулант, твърди, че не е взимал откритата в пробата му субстанция. Той бе заменен от Роберт Хелениус за мача срещу Джошуа.

"Определено имаме проблем с допинга в спорта. Случва се и в бокса. Не е за първи път и няма да бъде за последен. Мен ме тестват през цялата година. Не знам защо аз съм под напрежение, а всички тези други боксьори не са. Когато подписваш с промоутър, трябва да има това в договора. Сега почти загубихме мача и цялата програма заради тази ситуация", коментира 33-годишният Антъни Джошуа.