0

Е дин от най-добрите ни плувци в момента Антъни Иванов отново изригна в социалните мрежи. Въпреки че се бе зарекъл, че спира с изявите си в мрежата преди седмица, сега търновецът, който учи и тренира в САЩ, не се сдържа и пусна гневен пост.

„Две поредни заповеди за допинг проверка за 4 дни от една и съща дата. Смях в залата. Подчертавам, че нямам проблем да бъда проверяван. Просто не е нормално да бъда проверяван най-много от всички при положение, че се твърди, че съм приключил с плуването. Ще видим кой с какво е приключил, когато се видят квотите за Париж. Гарантиран ви, че това няма да съм аз. Будите от зимен сън грешният човек“, написа Антъни, който в момента е в София за започващото днес държавно първенство на 50-метров басейн под покрив в столичния басейн „Спартак“.

Както е ясно, срещу Антъни Иванов тече разследване за пропуснати 3 допинг теста в рамките на една година, но той има право да се състезава по решение на Спортния арбитражен съд в Лозана.

С негово участие ще премине и чаканата с най-голям интерес дисциплина на държавното - 100 м бътерфлай, където в директен сблъсък за титлата ще влязат и другите ни два аса Йосиф Миладинов и Петър Мицин. 

Шампионатът е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024, както и за световното в японския град Фукуока това лято.