0

Г ригор Димитров се изкачи с едно място в световната ранглиста и вече е 19-и, въпреки че миналата седмица отказа турнира в Торондо заради болки в гърба.

Първата ни ракета отбеляза прогрес заради Хуберт Хуркач. Полякът се раздели със 510 точки от актива си, тъй като не може да защити миналогодишния си финал. Класирането е най-добро за Гришо от август миналата година. 

Тази нощ Григор ще излезе за първия си мач от турнира от сериите „Мастърс“ в Синсанати. Негов съперник е Александър Зверев (Гер), а битката им четвърта на централния корт и ще започне не преди 02:00 часа. В САЩ Димитров има подкрепата на любимата си Мадалина Геня. С тях е й нейната дъщеря Шарлот. Красивата румънка дори показа ръчичката на 6-годишното момиченце, на която е поставена гривна с логото на турнира. 

С 14 места се изкачи Димитър Кузманов и е №193, който отново е втора ракета на България след като достигна до четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Меербуш (Гер). Андриан Андреев изпадна от първите 200 в класацията и се намира на 201-а позиция.

На върха промяна няма. №1 продължава да бъде Карлос Алкарас, Новак Дгокович е втори, а Даниил Медведев – трети.