0

А сът от Формула 1 Фернандо Алонсо взе под крилото си 15-годишния Никола Цолов, за да го напътства към мечтата му да пилотира болид в най-престижната надпревара.

Испанецът създаде своя агенция - A14 Management, а първите му двама клиенти са нашият талант и 21-годишният Клеман Новалак, който този сезон ще се състезава във Формула 2. 

„Нямам търпение да споделим опита си с талантите, които ще се включат в проекта, и по този начин да им дадем възможност да постигнат мечтите си. От училището по картинг на ФА до различните категории в моторния спорт“, написа Алонсо в профила си в Инстаграм.

15-годишният ни състезател в картинга Цолов вече няколко пъти се е срещал с Алонсо. Миналата година беше негов гост в бокса на Alpine по време на тестовете в Абу Даби. Тогава тийнейджърът седна в Алпин на Фернандо и получи напътствия от двукратния световен шампион. През декември пък бе част от тима на испанеца в 24-часовото картинг състезание в Дубай. 

"Наистина се вълнувам да започна своята кариера във Формула сериите с присъединяването към програмата A14 Management. За мен е голяма чест да черпя опит лично от легендарния Фернандо Алонсо! Чакам с нетърпение новия сезон! Най-доброто предстои", написа Никола в социалните мрежи.