0

Б ългарката Изабелла Шиникова спечели турнира по тенис в Монастир (Тунис), който е с награден фонд 15 хиляди долара. Във финала тя се справи с австралийката Лиза Мейс с 3:6, 6:4, 6:1.

Срещата продължи 2 часа и 3 минути, като водачката в основнаха схема от България имаше сериозно предимство в първия сервис – 64 процента срещу 51 за 22-годишната Лиза Мейс. 615-а в ранглистата на WTA австралийка направи и 8 двойни грешки срещу само три от страна на Шиникова и може да съжалява, че имаше серия от девет поредни спечелени гейма, което не й донесе нищо в крайна сметка.

В първия сет 31-годишната Шиникова дръпна с 3:1, след като върна пробив и на свой ред направи такъв. Но след това позволи на младата си съперничка да вземе пет поредни гейма и така да затвори сета. Серията на Лиза Мейс, номер 2 в схемата на турнира, продължи и във втората част на мача, когато тя поведе с 4:0, след което настъпи нов сериозен обрат и шест поредни гейма за Шиникова и 6:4 за 1-1 сета. В третата част българката взе аванс след 1:1 и така затвори мача.