0

Александър Михнев, специално за Телеграф

Винсент Крикмайр от отбора на Австрия спечели спускането от календара на Световната купа по ски за мъже във Вал Гардена, пренасрочено от Бийвър Крийк. 

Решаващо за победата на австриеца беше представянето му в последния сектор на пистата „Саслонг“, където той беше най-бърз и с великолепен къс финален скок отказа конкуренцията. 
На второ място, на 11 стотни разлика, се класира лидерът в генералното класиране за Световната купа Марко Одермат в едва първото си спускане на „Саслонг“. Със спечелените 80 точки швейцарецът увеличи преднината си в генералното класиране на 175 точки.

На трето място се класира другият топ спускач на Австрия - Матиас Майер, който остана на 13 стотни разлика от сънародника си.

Фаворитът за победата и втори в генералното класиране Александър Омод Килде от отбора на Норвегия допусна няколко неточности при многобройните скокове и остана пети на 26 стотни разлика. Килде продължава да води в класирането за дисциплината спускане с 25 точки разлика пред Одермат.

Състезанията във Вал Гардена продължават утре със супер гигански слалом, което ще бъде старт номер 100 в класическия южно тиролски курорт.