0

Д вете най-разпознаваеми тенисистки в горната част на схемата при дамите на Australian Open - Виктория Азаренка и Елина Свитолина, отпаднаха на осминафиналите на турнира.

Азаренка загуби със 6:7(6), 4:6 от Даяна Ястремска от Украйна. Бившата номер 1 в света имаше шансове да спечели срещата. Тя сервираше за първи сет при 5:3, но допусна да бъде пробита. Стигна се до тайбрек, където двете си разменяха минипробиви. Украинката се оказа по-точно във важните моменти и взе частта.

Във втория сет отново Азаренка направи първия пробив и поведе с 3:0, но след това имаше сериозен спад в играта й и тя спечели само още един гейм до края на двубоя.

Елина Свитолина бе принудена да се откаже след едва три гейма срещу Линда Носкова от Чехия, която в предишния кръг отстрани световната номер 1 Ига Швьонтек.

Свитолина бе с болки в гърба, които не й позволяваха да се движи добре по корта, както и да сервира. Тя взе медицински таймаут при 2:0, но той не помогна на украинката.

Ястремска и Носкова ще се срещнат на четвъртфиналите, за да определят една от четирите полуфиналистки. И двете достигнаха до този етап от турнир от Шлема за първи път в своите кариери.