0

Денвър се приближи на победа от класиране за полуфинал в Западната Конференция, след като поведе с 3-0 победи над Лейкърс. Третата среща в Лос Анджелис завърши 112:105 за Нъгетс, като Антъни Гордън беше най-резултатен за победителите с 29 точки и 15 борби. 

Една от големите европейски звезди в "Лигата на извънземните" – Никола Йокич, допринесе  с 24 точки, 15 борби и 9 асистенции.

Денвър, които защитават титлата си, получиха здрава подкрепа и от Джамал Мъри, който добави 22 точки и победи за 11-и пореден път ЛеБрон Джеймс и неговия Лейкърс. 

Денвър взе контрола върху мача в края на третата четвърт и в последните минути на четвъртата бяха просто неудържими, постигайки пета поредна победа над Лейкърс като гост, стартирайки от миналогодишния финал в Западната конференция.
Мач номер 4 е в събота в Лос Анджелис, а няма отбор, който да се е върнал към класирането след пасив от 0-3 в серията.

Антъни Дейвис вкара 33 точки за Лейкърс (плюс 15 борби), само още двама в техния тим имаха двуцифрен актив в края на срещата: ЛеБрон Джеймс с 26 и Остин Рийвс с 22.

Паоло Банкеро вкара 31 точки и взе 14 борби, а Джейлън Съгс добави 24 точки за успеха на Орландо над Кливланд със 121:83. 

Орландо намали изоставането си в серията в първия кръг на Източната конференция на НБА на 1-2 победи, но също така нанесе и най-тежкото поражение в историята на Кливланд в елиминациите.

Франц Вагнер завърши с 16 точки и 8 асистенции за Меджик, които в един момент в четвъртия период от срещата поведоха с 43 точки, за да постигнат третата най-изразителна победа в плейофен мач. 

Джоел Ембийд пък наниза цели 50 точки за първата победа на Филаделфия над Ню Йорк Никс със 125:114. 

Още след втората среща, която 76-ърс загубиха, той смело заяви, че "тимът му ще спечели тази серия". В един от най-добрите си мачове в плейофите, Ембийд стана едва третият състезател, който бележи 50 точки на Никс в елиминации. 

Тайризи Макси остана с 25 точки и подаде 7 асистенции за победителите, а Кели Убре-джуниър приключи с 15.

За Никс гардът Джейлън Брънсън остана с 39, центърът Джош Харт прибави 20, а Оджи Ануноби – 17. 

Първенство на НБА (Националната баскетболна асоциация на Северна Америка), плейофи, първи кръг:

Източна конфeренция

Орландо – Кливланд 121:83
Кливланд води в серията с 2-1 победи (играе се до 4 победи в 7 мача)

Филаделфия – Ню Йорк        125:114
Ню Йорк води в серията с 2-1 победи

Западна конференция

Лос Анджелис Лейкърс – Денвър 105:112
Денвър води в серията с 3-0 победи