0

Б алкан поведе с 2:0 в полуфиналната серия срещу Левски в мъжкия шампионат по баскетбол. Отборът от Ботевград се наложи с 76:72 (15:15, 16:21, 17:18, 28:18) у дома срещу "сините".

Балкан имаше аванс от 15:5 четири минути и половина преди края на първия период, но до неговия край "сините" успяха да изравнят резултата след реализирането на десет поредни точки.

Ботевградчани водеха с 26:20 във втората четвърт, но десет поредни точки за столичани обърнаха развоя на събитията. Два успешни наказателни удара на Чавдар Костов направиха резултата 36:31 за Левски в края на частта.

Столичани имаха предимство при овладените под кошовете топки и успешна стрелба на Джош Паркър четири минути преди края на третия период даде преднина на Левски от пет точки. Столичани водеха с 54:48 преди заключителната част.

В нея домакините направиха решителен обрат. Тройка на Дерик Маркс отново изведе Балкан напред при 58:56 точки седем минути преди края на редовното време.

Четири минути и три секунди преди финала на срещата резултатът беше равен - 64:64, но ботевградчани реализираха три безответни коша и поведоха с шест точки и това се оказа решителният момент в двубоя, въпреки късния опит за нов обрат в полза на гостите.

Най-резултатен за победителите стана Крис Минков с 19 точки. Неговият съотборник Кристиан Джоунс добави още 16 точки.

За столичани Зейн Ноус се отличи със 17 точки.   
Третата среща от серията между двата отбора е на 17 май в София.