0

Б алкан е на финал в Националната баскетболна лига за втора поредна година. Шампионите ще защитават трофея си, след като спечелиха и втория си мач като гост на ЦСКА, този път с 92:83 и затвориха серията с 3-1 в своя полза. 

В спор за златото отборът от Ботевград ще срещне победителя от другата двойка между Рилски спортист и Черноморец, където бургаският тим води с 2-1. Загубилите ще премерят сили за бронза.

Двубоят бе много оспорван, със серия от обрати, като "зелените" бяха догонващи в началото, а до последните минути победителят не бе ясен.

На три пъти „зелените“ стигаха до равенство през втория период, но баскетболистите на Росен Барчовски успяваха отново да вземат леко предимство. Воден от разигралия се Мануел Суарес, който направи невероятна втора четвърт и сам вкара 12 поредни точки, обаче Балкан стигна и до пълен обрат в средата на частта за 40:34.  Подемът в играта на Балкан продължи и седем минути преди края на мача Мануел Суарес направи разликата двуцифрена за първи път в мача – 74:64

Именно Суарес бе най-резултатен за Балкан с 31 точки.

За ЦСКА Таменанг Чо записа 22 точки.