0

Л егендарният на сръбски и световен баскетбол Владе Дивац заяви, че сънародникът му Никола Йокич заслужава да стане шампион в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

„Защо да не спечели шампионски пръстен? Ако някой го заслужава, това е той“, каза Дивац в Нови Сад по повод баскетболиста на Денвър Нъгетс Никола Йокич, чиито тим ще спори от утре за титлата в НБА с Маями. 

„Йокич определено вдигна летвата за всички. Надяваме се да успее тази година. Сръбските баскетболисти идват от напреднали баскетболни школи. Никола е наш и е страхотно да го гледаме“, заяви още Владе Дивац, цитиран от специализираното издание eurohoops.net.

За националния отбор на Сърбия пък предстои участие на Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия, където тимът е в група с Китай, Пуерто Рико и Южен Судан.

„Защо да нямаме успех и там? Имаме ново добро и успешно поколение, което притежава много качества. Ключът е химията в състава и отношението към това да играеш за държавния отбор на страната. Надявам се, че това ще го има, защото добрата химия в състава помага много в трудни времена“, добави 55-годишният Владе Дивац.