0

О лимпиакос и Панатинайкос подновяват съперничеството си в битката за титлата в гръцкото първенство. Двата тима излизат за мач №3 от серията, който ще се проведе тази вечер от 21:15 часа българско време в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея. Общият резултат към момента е 1-1, като серията е във формат до три победи от общо възможни пет мача, пише Gong.bg.

Панатинайкос успя да изравни серията и да спре серията от 14 поредни загуби от вечния си съперник, след като измъкна по драматичен начин втория двубой в Атина с крайното 67:65. “Детелините” на Христос Серелис изоставаха с точка в последната минута, но 16 секунди преди финалната сирена полският национал Матеуш Понитка донесе победата на своя отбор с тройка, оформила крайния резултат.

Олимпиакос до последно не знае дали ще може да разчита на Александър Везенков в изключително важния сблъсък за защитата на титлата. Българинът пропусна вчерашната тренировка на тима си заради болките в коляното и въпреки терапиите е по-вероятно да не вземе участие.

Ако най-полезният играч в Евролигата пропусне двубоя, то неговото място в титулярната петица вероятно ще бъде заето от Алек Питърс.