0

А мериканският баскетболист Ченс Команчи е признал убийството на 23-годишната медицинска сестра Марайна Роджърс.

Състезателят от филиала на Сакраменто Кингс и бившата му приятелка Сакари Харнсдън бяха арестувани миналата седмица, след като младата дама беше обявена за издирване. По-късно тялото й беше намерено в пустинята в Невада. Оказа се, че именно 27-годишният Команчи е посочил на разследващите къде да търсят. Разказал и подробности за престъплението.

Сакари, с която останал близък и сред провалената любовна връзка, имала вземане-даване с Марайна. Оплакала му се, че тя я изнудва и щяла да я срине, ако не получи скъп часовник. Заради това се решили на убийството, обсъждали да привлекат и трето лице. Изчакали удобен момент, в който Команчи ще бъде в Лас Вегас за мач на своя Стоктън Кингс, филиал на Сакраменто.

Баскетболистът разкрил, че примамил Марайна със сексоферта на стойност 1000 долара. Тя, Ченс и Сакари се срещнали в магазин за алкохол и медицинската сестра се качила в колата, с която пристигнал спортистът. Позволила ръцете й да бъдат завързани, мислейки, че става въпрос за интимни игри. След това той я удушил с кабел, докато Сакари използвала ръцете си.

В телефоните на Комачи и Харндсън разследващите открили съобщения, в които обсъждат убийството и се наговаряли какво да говорят. След проследяване на мобилните им апарати е потвърдено, че те са били заедно в едно превозно средство и че телефонът на жертвата е изключен около 4,30 сутринта.

Сигналът за изчезването на Марайна Роджърс е подаден на 7 декември. След като бе открита мъртва и заровена в пустинята, на баскетболиста и бившата му бяха повдигнати обвинения. Чака ги тежка присъда, а договорът на подсъдимия бе прекратен едностранно от клуба.