0

Т рикратният шампион от „Уимбълдън“ и носител на общо 6 титли от Големия шлем Борис Бекер е на път да получи първата си постоянна работа по-малко от година след като бе освободен от затвора. Легендарният германец е провел няколко тренировки с шестия в света Холгер Руне.

20-годишният датчанин пусна кадри от занимания с коментар: „Чудесна седмица на тренировки в Монако“. След отпадането му в I кръг на US Open Руне се раздели с Патрик Муратоглу, а майката на таланта - Анеке, която изпълнява и ролята на негов мениджър, сподели, че двамата се надяват на дългосрочен договор със специалиста Ларс Кристенсен. Холгер, който бореше травма в кръста, загуби от Григор Димитров на 1/8-финал в Пекин, а след това си тръгна без победа в Шанхай. Тази седмица той е поставен под №1 в Стокхолм, където почива на старта и има да защитава титла. Той е действащият шампион и от предстоящия „Мастърс“ в Париж.

Колкото до Бекер, той беше казал, че не иска да се връща към треньорската дейност, след като между 2013 и 2016 работеше с Новак Джокович. Борещият се за място във финалите на ATP може би е променил намеренията на 55-годишния Бекер, който прекара 8 месеца зад решетките заради укриване на 2,9 млн. евро приходи с цел избягване на плащания към кредитори.