0

Ф илиал – Смолян  на ВСУ “Черноризец Храбър“ прие националната конференция на тема „Перспективи и възможности за развитие на Олимпийското образованиe"
Събитието беше уважено от  Белчо Горанов - генерален секретар на Българския олимпийски комитет,  доц. д-р Анелия Пържанова - директор на Филиала , Боран Хаджиев - кмет на община Чепеларе, проф. Лозан Митев - председател на Националната олимпийска академия на БОК, Никола Запрянов -началник на РУО -Смолян,  преподаватели по физическо възпитание и спорт от родопския регион, както и студенти и преподаватели от ВСУ "Черноризец Храбър". Конференцията има за цел да обедини всички заинтересованите страни около една обща концепция за развитието на олимпийското образование, както и да разгледа неговото влияние върху академичната и спортната подготовка в българските учебни заведения. С почетен медал „100 години БОК" беше удостоена доц. д-р Анелия Пържанова - директор на Филиал – Смолян  към ВСУ “Черноризец Храбър“.
Преди началото на обучението в университета бе открита фотоизложба „От Париж до Париж“. Публична лекция на тема „ Спорт, образование и възпитание“ беше изнесена от Белчо Горанов - генерален секретар на Българския олимпийски комитет, която имаше за цел да фокусира интереса на студентите  към  магията на спорта и стремежа към успеха. Преди това той поздрави студентите и гостите от името на президента на БОК Стефка Костадинова.