0

О тборът на Марица (Пловдив) спечели Купата на България по волейбол при жените. В сблъсъка за трофея в зала „Васил Левски“ в Пазарджик възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха ЦСКА с 3:0 (25:16, 25:20, 25:17) гейма в повторение на финала в женското волейболно първенство от миналия сезон. 

И докато Марица няма загубен гейм досега и в първенството на България този сезон, картинката в Европа е съвсем различна - пловдивчанки имат 4 загуби от 4 мача и то без спечелен гейм досега в групата си в Шампионската лига, в която допуснаха унизителен бой 5:25 в последния гейм срещу турския лидер Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул).

Иначе у нас днес Марица, за който това беше 12-и финал в надпреварата, започна силно и дръпна 11:6, увеличи аванса до 20:13 за крайно 25:16 в първия гейм.

Вторият се разви по сходен начин и след равностойно начало Марица поведе с 13:6. Възпитаничките на Борислав Крачанов продължиха да бъдат по-ефективният отбор в нападение и въпреки колебанията, които имаха в края на частта, успяха да спечелят с 25:20. 

Третият гейм стартира със серия от 6:1 точки в полза на Марица. Последваха равностойни минути, в които ЦСКА намали изоставането си до 12:16 в средата на частта, но в заключителните моменти на гейма шампионките от Пловдив бяха по-концентрирани и стигнаха до крайния успех след 25:17.

По този начин маричанки защитиха спечелената Купа на България през миналата година и триумфираха в турнира за общо осми път в историята си. 

Текст: БТА