0

Е вропейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев разкри, че не е получил никакви средства от държавата за резултатите, които постигна през изминалия сезон.

Тодев публикува специално видео в профила си в социалната мрежа Фейсбук, в което се обърна към премиера Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев.

„Здравейте на всички! Аз съм Благой Тодев и с този клип искам да се обърна към министър-председателя на Република България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам действията и желанието на господин Петков относно даряването на нашите заплати за закупуване на оръжие в подкрепа на Украйна“, заяви Благой Тодев.

„Журналисти ме определиха като най-успешният български биатлонист през миналия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание на нашия спорт и на ситуацията около него. През изминалия сезон станах европейски шампион, световен вицешампион, носител на малкия кристален глобус в индивидуалната дисциплина при младежите и спортист на месец януари. За тези резултати получих 0 лева от държавата и три месеца сме без заплати", каза още Тодев.

„Предприех кауза в подпомагане на жена в нужда като продадох медала си от европейското първенство, а вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора. Нещо тук е много сбъркано. А какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи нормално финансиране, аз не знам. Кажете вие“, завърши талантливият биатлонист.