0

Р афаел Надал влезе в историята миналата неделя на Australian Open, като стана първият човек, достигнал 21 титли от Големия шлем. А това можеше да бъде Джокович, 

Победата му позволи да изпревари Роджър Федерер и Новак Джокович в тази класация. Оказва се, че след депортирането на сърбина от Австралия заради отказ да се ваксинира, той може да промени решението си и да си сложи инжекция.

Това поне твърди неговият биограф Даниел Мюкш в изявления за австрийската медия „Heute“: „От това, което чух от обкръжението му, мисля, че той се ваксинира. Може би затова е допринесъл финалът в Австралия. Може да се окаже, че 21-те турнира от Големия шлем на Рафа Надал го подтикват към това."



Джокович беше един от първите, които поздрави големия си съперник, чрез социалните мрежи, но посланието му беше доста по-формално от това на Роджър Федерер.


 

Сърбинът не е играл мач след загубата на двойки от Хърватия на 3 декември в полуфиналите за Купа Дейвис, проведени в Мадрид Арена, ще дебютира този сезон на Dubai Open 500 (21-26 февруари).

Ако новината за имунизацията му най-накрая е истина, той ще може да играе на първите два силни американкси Masters 1000 в календара в Индиън Уелс и Маями.


 

В Съединените щати можете да влезете в момента само с пълен ваксинационен курс. В калифорнийската пустиня Джокович за пръв път тази годин може да се засече с Надал.


 

Една от целите му е да запази лидерството в класацията на ATP, нещо, което той няма да може да направи, ако пропусне и двата турнира. Авансът му пред втория Даниил Медведев е едва 890 точки. Руснакът е записан за Open 500 в Ротердам (от 7 до 13 февруари), където може да намали още повече разликата.

Испанецът планира предварително да участва в турнира в Акапулко, където са още четирима от „топ 10“: Медведев (2), Александър Зверев (3), Стефанос Циципас (4) и Матео Беретини (6).