0

Т ампа Бей разби Колорадо с 6:2 в третия мач от финалната серия за Купа Стенли в НХЛ на САЩ и Канада. Решаващ принос за успеха имаха Стивън Стамкос, Онджей Палат и Пат Маруун, които записаха по гол и асистенция. Това бе първи успех за шампионите от последните две години, които изостават с 1:2 преди второто си домакинство в на 22 юни.

Антони Сирели, Ник Пол и Кори Пери също вкараха за Тампа Бей, който даде адекватен отговор на тежкото поражение с 0:7 в събота. Това бе осма поредна домакинска победа за шампионите, за които вратарят Андрей Василевски се отчете с 37 спасявания.

Никита Кучеров, който направи две асистенции и стана едва четвъртият хокеист в историята с три поредни плейофа с 25 или повече точки, напусна леда шест минути преди края заради лошо падане след сблъсък с Девон Тоус. 

Габриел Ландеског вкара двата гола за Колорадо, който загуби едва за първи път като гост в плейофите. Дарси Кемпер пък допусна пет гола от 22 удара и бе сменен от Павел Француш, който спря девет шайби до края.