0

В оденият от българския треньор Иван Петков украински национален отбор по волейбол за жени ще играе финал в Златната европейска лига. Украинките се наложиха с 3:0 и 3:1 срещу Чехия в полуфиналите в турнира съответно на 25 и 28 юни и спечелиха правото да играят срещу Швеция в самото начало на юли в шведския град Лунд.

В края на следващия месец Украйна ще участва и в квалификация, която може да изведе тима до класиране в Лигата на нациите. Състезанието в Лавал (Франция) между 27 и 30 юли ще бъде с участието на Швеция, Колумбия, Кения, Мексико, Франция, Виетнам и Украйна. Отборът, който спечели първото място, ще играе в Лигата на нациите през 2024 година.

Иван Петков е бивш старши треньор на българския шампион Марица Пловдив, както и на женския национален отбор на България.

Воденият от Лоренцо Мичели български тим пък записа рано тази сутрин девето поражение в Лига на нациите, като с два успеха и 8 точки заема 14-а позиция във временното класиране. След нас са Хърватия също с 2 победи, но с 6 точки.