0

Б ившата водачка в световната ранглиста по тенис Каролин Вожняцки обяви пред "Вог", че се завръща на корта!

32-годишната датчанка не е играла в професионални турнири от началото на 2020-а година, но от няколко месеца тренира, докато паралелно с това се грижи и за двете си деца, които има от баскетболиста Дейвид Лий, бивш шампион в НБА с тима на Голдън Стейт Уориърс.

"Дали съм нервна? Не, не съм, защото се връщам към нещо, което обичам", заяви тя.

В кариерата си тя има една титла от турнири от Големия шлем - от Откритото първенство на Австралия, както и два финала на Откритото първенство на САЩ.

Вожняцки обяви, че първият турнир, на който смята да играе, е този в Монреал. След това ще участва и на US Open, което да бъде реален тест за участието ѝ на Откритото първенство на Австралия през януари следващата година. Бившата номер 1 добави, че иска да играе и на Олимпийските игри в Париж 2024.

"Преди мач всеки тенисистът е нервен, но това е нормално. Дали мога да спечелят Откритото първенство на САЩ? Да, мисля така. Дали мога да спечеля Откритото първенство на Австралия? Да, мисля така. Затова се връщам на корта, но ще видим какво ще стане", завърши тя.

В кариерата си Вожняцки има 635 победи и 264 загуби. Тя има 30 спечелени титли на сингъл и приходи от над 35 милиона долара от наградни фондове, с които заема седмо място във вечната ранглиста.

Турнирът в Монреал, който е подгряващ преди Откритото първенство на САЩ, което ще се проведе между 7 и 13 август.