0

Н ационалният отбор на България по волейбол за мъже замина днес за първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите.

В първата състезателна седмица „лъвовете“, предвождани от новия слекционер Джанлоренцо Бленджини, ще играят в Анталия (Турция), където ще срещнат отборите на Франция, Канада, САЩ и Нидерландия.

Джанлоренцо Бленджини има доста работа за вършене

 Джанлоренцо Бленджини има доста работа за вършене
Startphoto.bg

"За нас това е ново предизвикателство и искам да проверим какво успяхме да свършим за краткото време, в което съм тук. Работим над някои неща, които искам да видя, как ще се получат на игрището. Играем срещу един от най-добрите отбори, но целта не е да се надиграваме с тях, а да подобряваме нивото си и да започнем да изграждаме отбор от млади състезатели. Искам да видя всеки един от момчетата до колко е фокусирам в това, което правим", заяви селекционерът на "лъвовете" Джанлоренцо Бленджини, цитиран от Sportal.

"Имаме голямо количество млади състезатели в долните гарнитури, които ще следим в следващите години и се надявам да се развивят правилно, защото ще е интересно в бъдеще, какво ще покажат", добави специалистът.

Бленджини уточни, че капитан за България в следващите мачове ще бъде Алекс Грозданов.